03 ian.

Pentru a adăuga masă musculară fără grăsime, trebuie să urmați o dietă echilibrată și să faceți exerciții de forță și rezistență. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta:

Consumați suficiente proteine: Proteinele sunt esențiale pentru construirea și menținerea masei musculare. Asigurați-vă că adaugați o sursă de proteine în fiecare masă, cum ar fi carne, pește, ouă, fasole, nucă de cocos sau iaurt.

Faceți exerciții de forță: Exercițiile de forță, cum ar fi împinsul, trasul, ridicarea greutăților sau utilizarea aparatelor de fitness, pot ajuta la construirea masei musculare. Încercați să faceți aceste exerciții cel puțin de două ori pe săptămână.

Includeți exerciții de rezistență: Exercițiile de rezistență, cum ar fi alergarea, săritul corzii sau înotul, pot ajuta la construirea masei musculare prin creșterea rezistenței musculare. Încercați să faceți aceste exerciții de cel puțin o dată pe săptămână.

Consumați suficienți carbohidrați: Carbohidrații sunt esențiali pentru a furniza energie pentru exercițiile fizice. Asigurați-vă că includeți o sursă de carbohidrați sănătoși, cum ar fi pâine integrală, orez brun sau fructe, în fiecare masă și gustare.

Beți suficientă apă: Hidratarea este importantă pentru a menține sănătatea generală